2015. sze 05.

Bükki pillantképek

írta: Sz. Zsolt
Bükki pillantképek

Kapcsolódva előző blogbejegyzésemhez / A Sebesvíz patak völgye / néhány képet válogattam ide azokból, amelyeket a háromnapos Bükki túrán készítettem. Bár általában nem túl érdekesek a verőfényes napsütéses órákban készített természet vagy tájfotók, de azért úgy gondolom a túra dokumentálása, és a bejárt vidék bemutatása szempontjából mégiscsak érdemes elkattintani azt a néhány képkockát, ha már úgyis ott vagyunk ezeken a bármely évszakban vagy napszakban érdekes, szépséges helyeken. Legfeljebb nem születnek pályázatra való "művészi" jellegű fotók, amikkel irigykedésre bírhatjuk kedves fotóstársainkat....  De mivel sem a blogomnak, sem nekem nem ez a célom, ezért én bátran nekiállok délben a legnaposabb órákban is fotózni.

Az Andó-kútnál. Egy remekül felújított pihenőhely, igazán különleges hangulatú rész a Bükk-hegységből
Udvarkői szakadéktöbör. (Dante pokla) A Bükk kis fennsíkján a Dolka-Örvénykői turistaút mentén találjuk a hatalmas szakadéktöbört sziklakapuval. Nagyobb barlangterem beszakadása folytán keletkezett.
Kiszela pihenő és a Köpüs-forrás
A Köpüs-kő alsó része, amely sziklamászó gyakorlóhely is.
A Köpüs-kő tetején
A jelen és a múlt találkozása. Szentlélek, kolostor és turistaház. A kolostor rom területén sajnos már 2009 óta folyik az építkezés, feltárás, renoválás, de egyáltalán nem lehet látni a végét a munkálatoknak..... 
Kilátás a Heteméri sziklákról Ómassa és Bánkút irányába
A Heteméri réten 600 méteres magasságban
Visszatekintés a Heteméri rétről Bánkút irányába
Szólj hozzá

gondolatok túra fotók Bükk